Är era smycken gjorda i äkta silver?

Vi garanterar att våra smycken är tillverkade i äkta silver. Vi använder oss av 925 Sterling silver som är den vanligaste silverlegeringen när det gäller smycken. 
Smyckena tillverkas för hand i vår ateljé. Vissa delar, som kedjor, berlocker, lås etc tillverkas inte utav oss utan köps in från svenska leverantörer.

Våra kristaller som du kan se som berlocker/delar i vissa smycken köper vi av Swarowski i Österrike. Du kan läsa mer om de här: http://www.swarovski.com/

Alla silversmycken stämplas med 925 stämpel samt vår tillverkarstämpel (NOS) på baksidan. Kan texten/bilden försvinna?

Nej, absolut inte. Alla våra smycken djupgraveras, dvs vi fräser bort metall. Bokstäverna/bilderna bildar därmed en fördjupning i smycket. Så det är ingen risk att det någonsin försvinner.

Djupgravyr kan liknas med handstämpling, men det blir jämnare, djupare och snyggare (tycker vi).
Det kan inte förväxlas med vanlig ytgravyr som innebär att bokstäverna bara rispas upp på ytan.Kan jag få en bild på hur texten sätts på smycket?

Om du vill så kan vi skicka en skiss på hur placeringen blir på ditt smycke. Vid frågetecken eller speciella smycken (som vår familjecirkel eller de olika Bildsmyckena) så brukar vi alltid skicka en skiss för ett godkännande. Vi vill att texten/bilden ska bli precis så som du tänkt dig!

Förklara gärna tydligt om du har speciella önskemål. Det finns en meddelanderuta i kassan, där du utförligt kan beskriva dina önskemål.Kan jag lägga till fler namn/ord i efterhand?

I mån av plats så går detta jättebra! Vet du redan vid beställning att du vill lämna plats för ytterligare namn, så meddela oss detta. Då lämnar vi plats för kommande namn/ord. Annars placerar vi din valda text så centrerat/bra som möjligt. Då kan det bli svårare att passa in fler namn/ord vid ett senare tillfälle.

Kontakta oss på info@nellofsweden.se om du vill göra tillägg på ett befintligt smycke.Vilka motivstämplar/symboler finns det?

Vi använder främst symbolerna hjärta och stjärna. Om du önskar en symbol på ditt smycke så skriv "hjärta" eller  "stjärna" i textbeskrivningen där du vill ha symbolen placerad.

Har du önskemål om ngn speciell symbol så hör av dig till oss. Vi har ett stort sortiment med motiv. Vid behov så kan vi även rita din symbol.Vilka teckensnitt finns det?

Vi använder oss främst av teckensnitten PLAIN (blockbokstäver) och SCRIPT (mjukare stil). Det framgår under respektive artikel vilket teckensnitt som används. Ibland kan du även välja. Vi har både gemener och versaler. OBS! Det framgår av artikelbeskrivningen om vi använder gemener eller versaler för just det smycket. Om det står Versaler i beskrivningen och du skriver namnet tex Agnes, så kommer det att sättas AGNES. Önskar du någon speciell variant så skriv detta under övriga önskemål.

Vi har även ett stort antal andra typsnitt, så är du ute efter något speciellt så hör av dig till oss.